websikehealthcheck
websikehealthcheck

A blog- és weboldal készítéstől általában...

Mik a weboldal készítés buktatói és hogyan kerülheted el?

itt-mindenki-csak-a-lehuzasra-megy-weboldal-keszites

Tudom mit érzel, amikor a weboldal készítőt keresel…
Tudom, hogy mennyire ki vagy szolgáltatva…
Tudom, mert kb. így érzem magam én is, ha autószerelőhöz megyek. Vagy amikor kijön a gázkészülék-, mosógép-, vagy TV szerelő. De így érzem magam akkor is, ha könyvelőre van szükségem. Pedig nem mindenki a lehúzásra megy, csak egyszerűen nem értünk hozzá és bizalmatlanok vagyunk az ismeretlen területen.

Mivel nekem is jól jönne néha egy szakember tanácsa, összeállítottam ezért egy TOP listát a weboldal készítés buktatóiról, és hogy hogyan úszhatod meg őket.

Van rá 7 perced? Ennyi idő alatt kicsit jobban képben leszel, ha ezt elolvasod…

Tény és való, hogy a különböző weboldal készítő cégek között vannak különbségek. Más céljaik vannak, más mentalitásuk, más szolgáltatásuk. Nem fogják kitenni a reklámjukba a hátrányaikat – ne is várd! Te sem tennéd, nem igaz?

Mégis van lehetőség körültekintően dönteni, mielőtt weboldal készítést rendelsz. Íme, amikre érdemes figyelned:

Kinek (és miért nem) hihetsz?

Ez a legnehezebb kérdés, ezért kezdem ezzel. Mondanám, hogy – “hát nekem hihetsz nyugodtan” – de ezt bárki mondhatja és akkor megint ott tartasz, mintha nem olvastál volna semmit.

A válasz: Leginkább saját magadnak hihetsz!

Milyen blogot válasszak?Persze bizonyára nem értesz hozzá – azért olvasod ezt – de megszerezheted a szükséges alap információt olyan hiteles forrásokból, akik bizonyítottan remek szakemberek, viszont nem feltétlenül akarnak neked eladni valamit. Nem kell megtanulni weboldalt szerkeszteni, csak kicsit ránézni a lehetőségeidre.

Például: Ha megkérdezel egy NAV ellenőrt, hogy milyen könyvelőt ajánlana egy mikro-vállalkozásnak, bizonyára tudna mondani pár szempontot, mire érdemes figyelni. De nem azzal a szándékkal mondaná el, hogy nála könyveltess később. Ha viszont ezt egy új vevőre vágyó könyvelőtől kérdezed, nem hinném, hogy mást ajánl neked magán kívül.

Így van ez a weboldal készítővel is. Legritkább eset, hogy nem az a weboldal rendszer a legfantasztikusabb választás neked, amit ő kínál… hiszen ebből él.

Tehát válogasd meg az infót, és mindenképpen informálódj! – ez a kulcs. Hogyan? Kitől?

  • Kérdezz weboldal kivitelezés tanácsadót – aki nem a weboldal készítő oldalán áll, hanem a Te érdekeid fontosak neki és nem egy rendszert ismer, hanem rengeteget?
  • Tanulj trénerektől – akik arra oktatják a kisvállalkozókat, hogy milyen a hatékony weboldal. Ma már tréningeken is megtanulható a szükséges infó olyantól, aki nem készít (már) weboldalt, viszont óriási tapasztalattal bír.
  • Olvass hiteles tanácsokat – az interneten sokféle infót kapsz, de ne weboldal értékesítési szövegeket olvass, hanem segítő szándékú blog bejegyzéseket.

Mik a weboldal készítés buktatói és hogyan kerülheted el?

Még egy példa: biztosan vettél már autót valaha. Ilyenkor körbejárod a témát, összevetsz pár típust, szűkíted a kört, hogy melyik jöhet neked szóba… igaz? Talán megkérdezel egy szerelő ismerőst, elolvasod a típushibákat az interneten és elmész egy-két tesztnapra kipróbálni. Ha van valamelyik ismerősnek olyan, biztos felhívod, hogy milyen, mennyit fogyaszt, jól döntött-e?

Nem a autókereskedőtől kérdezed meg, hogy melyik választás lenne a jobb… van esély rá, hogy a válasz ez lesz:

“sajnos nem tudok Önnek segíteni, mert úgy látom, hogy a mi márkánk csomagtartója pár literrel kisebb, többet fogyaszt és drágább mint a konkurenciáé… kérem vegye meg azt, ha jót akar”

Nem életszerű sztori, ugye? Mégis azt látom, hogy nagyon nagy számban weboldal készítőhöz fordulnak egyből az emberek! Ne ess ebbe a hibába. Lépjünk a következőre…

Miben is érdemes tájékozódnod weboldal készítés előtt?

  • Miben is érdemes tájékozódnod weboldal készítés előtt?milyen weboldal való neked? – egyáltalán weboldal, blog vagy egy webáruház? Melyik “motorral” készüljön? Bérlős, vagy saját rendszer legyen?
  • mit kell, hogy tudjon? – mi az, ami nélkül szóba sem érdemes állni egy weboldal készítővel?
  • milyen a jó tárhely? – mi a különbség? Tényleg a méret a legfontosabb? Miért olcsóbb vagy drágább valamelyik? Ja… és minek neked tárhely? Hiszen weboldalt akarsz venni, nem?
  • mi legyen a domain neved? – tudod, a www.valami.hu – biztos a cégneved a legjobb választás? Vagy egy cuki márkanév legyen? Jó ha trendi angol név? Hány darabot kell venni belőle? Egyáltalán mi értelme van, hogy több legyen?

A legalapvetőbb kérdések ezek, de persze itt nincs vége a dolognak! Talán riasztó is kicsit… tudom.

Képzeld el milyen lesz az új weboldalad, ha nem tudsz ezekre válaszolni???

Látod már Te is , hogy ez a téma sokkal de sokkal nagyobb egy bejegyzésnél, így javaslok a végére pár dolgot:

1. használd a letölthető anyagot, amit azért készítettem, hogy segíthessek vele néhány körültekintő vállalkozótársamnak. Sok mindentől megóvhat, sok kóklert kiszűrhet neked a benne lévő tudás és hiszem, hogy egyszer Te is tudsz majd nekem segíteni valamiben. Talán pont egy ilyen anyaggal könyvelés, autókölcsönzés, babúszás vagy költöztetés témában… amihez Te értesz.

Miben is érdemes tájékozódnod weboldal készítés előtt?LETÖLTÖM AZ INGYENES SEGÍTSÉGET ITT
– nem kérek e-mail címet, telefonszámot, vagy más adatot. Tényleg nem kerül semmibe 🙂 Használd sikerrel!

 

 

2. ha teheted, kérj tanácsadói segítséget a témában! Egy nem kereső gagyi weboldal sokkal drágább, mint konzultálni valakivel 2-3 órát, aminek az árát aztán visszakeresi a weboldalad rövid időn belül.

3. Figyeld a blogom folyamatosan, mert még rengeteg kitálalni valóm van, ami tizen- év alatt felgyülemlett bennem és most a KKV-k szolgálatába szeretném állítani!

4. írj nekem bizalommal – ha kérdésed van, vagy visszajelzésként arra, amit olvastál. Akár tetszett, akár nem! Bírom a kritikát 😉

 

 

 

 

Temesvári Richárd

Kérem az ingyenes Websiker tanácsokat

Temesvári Richárd - Weboldal-Kivitelezés specialista

Ügyfelei azok a micro- és  kisvállalkozók, akiknek szüksége van egy olyan bizalmasra, aki a pártjukon állva hoz döntést, amikor internetes megjelenéseikről van szó. Kedvenc területe, ahol weboldalkészítések java elvérzik, a legelső lépés: a tervezés. Zászlójára azt tűzte ki: segít sikereket elérni azon pár fős vállalkozásoknak, akik az internet világában elveszettnek érzik magukat. Azt üzeni, és ígéri: komolyan van remény ;)

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.