websikehealthcheck
websikehealthcheck

Websiker trükkök

YouTube videó beágyazása

youtube-video-beagyazas-kiemelt

Többször is felmerült már a kérdés, hogyan lehet beágyazni videót a szövegbe ahelyett, hogy linkelni kéne…

A YouTube videó beágyazása a videó alatt kezdődik. A Megosztás opcióra nyomva három lehetőséged van: megosztani egy linkkel, beágyazni vagy elküldeni e-mailben. A Beágyazásra kattintva kapsz egy ilyen kódot, amit ki kell másolnod:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/iijKLHCQw5o” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

youtube-video-beagyazas

Ahhoz, hogy be tudd illeszteni ezt a kódot, át kell menned a HTML szerkesztőbe. Keresd meg azt a részt, ahova a videót szeretnéd rakni (a kódok között ott van a nyers szöveg is) és Ctrl+V-vel illeszd be a kódot. Ezután válts vissza a Grafikus szerkesztőre és a videó helyén egy nagy szürke négyzetet fogsz látni. Ez teljesen rendben van, ha Előnézetben megnézed az oldalad, akkor be lesz ágyazva oda a videó. Csak üss egy Entert utána és folytathatod a szöveg írását.

Egy kis magyarázat a méretezéshez:

Ha átírod a számot a width=”560″ részben, akkor szélesebb, vagy keskenyebb lesz a videód, attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb számít írsz bele. Amennyiben átírod a szélességet, a height=”315″  részt töröld ki.

Érdekel a Google Térkép beágyazása is? Olvasd el a bejegyzésünket róla!

Kérdésed van? Írj e-mailt vagy tedd fel a Facebook csoportban!

Petra
Gergely Petra - web designer Ő készíti a designt azon vállalkozók weboldalához, akik ezt szívesen bízzák másra, míg ők pénzt keresnek azzal, amihez értenek. Elsődleges célja, hogy a weboldalt érintő problémáidra minél hamarabb megoldást találjon. Bármilyen kérdésed vagy problémád van a weboldaladdal kapcsolatban, hozzá fordulhatsz bizalommal! Eléred őt e-mailben vagy a zárt Facebookos csoportunkban!

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.