websikehealthcheck
websikehealthcheck

Websiker trükkök

Nem jönnek a levelek – nem rendel senki vagy valami hiba van a rendszerben?

Hand carry the letter icon, Email concept

Minden üzletágban előfordulnak időszakok, mikor valahogy megcsappannak a rendelések, nem ír senki. De honnan tudod, hogy tényleg csak marketing probléma van, vagy nem akadtak-e el a levelek félúton, Te pedig nem is tudsz róla! Ezzel a nagyon egyszerű módszerrel pillanatok alatt választ kaphatsz a kérdésedre…

Ahhoz, hogy kiderítsük, valóban elakad-e valami a rendeléskor a rendszerben, nekünk magunknak is végig kell járni azt a folyamatot, amin a vevő átmegy. Elsőként érdemes ellenőrizni, hogy jó e-mail címet adtunk-e meg a kapcsolattartásra. Ez két helyen lehetséges:

  1. az oldalsó menüsávban a Beállítások > Általános menüpontban
  2. az Űrlapoknál, az adott űrlap beállításai között a Értesítések menüpontban. Alapesetben itt {admin_email} szerepel, ebben az esetben az e-mailek a Beállításokban megadott e-mail címre érkeznek.

Ha az e-mail címek rendben vannak, akkor érdemes tesztelni az űrlapot. Ez úgy lehetséges, hogy nagyon egyszerűen kitöltöd a saját neveddel és adataiddal, és valami teszt szöveggel. Amennyiben ez az e-mail megérkezik, az űrlap és az e-mailezésed rendben van, valószínűleg egy levél sem veszett el félúton.

Ezt megerősítheted azzal, ha az Űrlapoknál megnézed a Bejegyzések oszlopban a számra kattintva a legutóbbi megkereséseket. Ha itt találsz olyat, amit e-mailben nem kaptál meg, akkor levelezési problémád lehet és vedd fel velünk a kapcsolatot. Írd meg, hogy melyik űrlapnál tapasztaltad ezt a problémát.

Petra
Gergely Petra - web designer Ő készíti a designt azon vállalkozók weboldalához, akik ezt szívesen bízzák másra, míg ők pénzt keresnek azzal, amihez értenek. Elsődleges célja, hogy a weboldalt érintő problémáidra minél hamarabb megoldást találjon. Bármilyen kérdésed vagy problémád van a weboldaladdal kapcsolatban, hozzá fordulhatsz bizalommal! Eléred őt e-mailben vagy a zárt Facebookos csoportunkban!

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.