websikehealthcheck
websikehealthcheck

Websiker Frissítések

Máris többet tud a Websiker Weboldal Csomag? – 1.1 frissítés

Szívesen indítanál blogot, de nem tudod, hogyan fogj bele?

Ahogy ígértem…  bár még csak 1 hónapja indult el a Websiker Blog és Weboldal Csomagom, máris elkészültek hozzá az első újítások.

Remek új ötleteket szereztünk az első felhasználók segítségével, így aki most szeretne új weboldalt és/vagy blogot indítani, annak már az új verziót tudjuk telepíteni, akár már holnapra. Persze a meglévő Websiker Weboldal tulajdonosok is kérhetik az új funkciókat, amiket biztosan ki tudnak majd használni páran. De mik ezek az újítások?

Bele is vágok… néhány javítás és pár nagyobb új funkció is érkezett:

1. “Weboldalunk karbantartás alatt”

Na ezt a címet soha ne add neki, de a funkció lényegét szemlélteti. Ez egy olyan bekapcsolható összetevő, aminek megírhatod a tartalmát és amíg valami olyat csinálsz a weboldalon, amit nem szeretnél, hogy a látogatók lássanak, addig ezt fogják látni.

Mikor jó ez?

 • Ha most készül új oldalad, de még nincs kész a tartalom – rejtsd el addig a próbaszövegeket és próbálkozásokat!
 • Ha megváltoztatnád a dizájnt – ez nem 2 perces meló, tedd ki élesbe akkor a látogatóknak, amikor teljesen kész!
 • Ha szöveges átalakítást végzel
 • Ha nem akarsz mondjuk rendeléseket fogadni addig, amíg szabin vagy 🙂 – bár ennek azért van pár más módja is… szólj ilyenkor és segítek.

Mit nem adtam volna most ezért a funkcióért, amikor egy összeomlott weboldalt kellett lemásolnunk és közben a látogatók meg csak jöttek… gyorsan kellett cselekedni, de ez ízlésesebb megoldás ilyenkor, nem?

karbantartas-alatt-oldal-Websiker-weboldal


 2. Blokkok stílusváltoztatása

Bár a Websiker Weboldal Csomag rengeteg módon csinosítható, ez az új lehetőség más megjelenést képes adni a különböző tartalmi részeknek. Más dizájnja lehet ezentúl a teljes szélességű szövegnek, a két oszlopos és három oszlopos blokkoknak. Ez egy kicsit haladóbb funkció, de igen szép hatásokat érhetsz el vele. A mellékelt példában például a teljes szélességű blokkot kiemeltem egy kék színnel.

Képzeld csak el, mennyivel látványosabb egy ilyen “csíkban” mondjuk a feliratkozási lehetőséged, vagy más fontos, kiemelendő dolog!

Websiker Weboldal Blokk design

 


 3. Húzd be a blogod másik oldaladra is…

Eeeez egy rendkívül hasznos rész lesz, ha mondjuk van egy webáruházad is, ahová nem akarsz külön bejegyzéseket írni. Lemásolni sem javasoljuk a bejegyzéseket, mert a Google nincs érte oda minden esetben. Viszont ha a hasznos tartalmat szeretnéd mégis, ott is megjeleníteni, akkor egy kis kóddal beillesztésével ezt megteheted!

Mi fog történni?

A bejegyzéseid bevezetése alkalmazkodva a másik dizájnhoz és oldalszélességhez teljesen beépülnek a weboldalba és ha valaki a részletek gombra kattint, új lapon megnyitva áthozza őt a blogbejegyzésbe. Hamarosan megmutatom élőben is…


 4. Szerző kiemelése bejegyzések végén

websiker-szezo-kiemelesA blogbejegyzések íróját most már kiteheted egy dizájnos formában fényképpel, saját leírással a bejegyzések alá automatikusan és egységes megjelenésben. Az olvasók imádják a szakértőket és ha “arca” van egy weboldalnak. Használd ki Te is!

Példaként az oldal alján láthatod a saját szerzői bemutatkozásom, aminek érdekessége, hogy egyből egy feliratkozásra is buzdítja az olvasót.


 

Továbbá több apró frissítés, javítás is készült, amiről csak pár mondat…

 • Módosítható a lábléc címsorainak színe is most már
 • Külön részt kapott az extra kódok elhelyezési lehetősége – több program kéri manapság, hogy “helyezd el az alábbi kódot a weboldal head részében…” – és akkor nem kell kétségbeesve hívni a fejlesztőd, hanem fogod és bemásolod. Ilyen egyszerű.
 • Túl hosszú menüsort terveztél? – Sebaj, most már dupla menüsor áll rendelkezésre a hosszú részek megoldásához.
 • Logó méretezés – mindegy mekkora képet töltesz be, automatikusan méretezzük. Persze az a legjobb, ha gyárilag 70px magasat építesz be.
 • Bejegyzés képei automatikusan nagyítódnak kattintásra. Eddig ez külön procedúrát igényelt, most alapból így működik!
 • Súgódoboz a gombok készítéséhez. Pont ott, ahol szerkeszted a szöveget… kéznél, CTRL+C és CTRL+V. Ha ezeket nem tudod mit jelent, azt elmondjuk neked 3 percben 🙂
 • Most már a kategóriák is kaphatnak leírást és keresőre optimalizált beállításokat. Érdemes kitölteni!
 • Választható dizájnos felsorolás gombok… hogy ne mindig csak pöttyök legyenek, hanem pl. ilyenek mint a itt a képen:
ikonok

Így már színesebbek lehetnek a felsorolások

Ha van már Websiker Csomagod, de kihasználnád az új lehetőségeket, írj nekem és megbeszéljük a frissítés részleteit!

A fejlesztések persze nem állnak itt meg, várom a Te ötleted is, hogyan legyen még ütősebb a Websiker Blog és Weboldal Csomag.

Írd meg nekem bizalommal!

 

Temesvári Richárd

Kérem az ingyenes Websiker tanácsokat

Temesvári Richárd - Weboldal-Kivitelezés specialista

Ügyfelei azok a micro- és  kisvállalkozók, akiknek szüksége van egy olyan bizalmasra, aki a pártjukon állva hoz döntést, amikor internetes megjelenéseikről van szó. Kedvenc területe, ahol weboldalkészítések java elvérzik, a legelső lépés: a tervezés. Zászlójára azt tűzte ki: segít sikereket elérni azon pár fős vállalkozásoknak, akik az internet világában elveszettnek érzik magukat. Azt üzeni, és ígéri: komolyan van remény ;)

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.