Egyedi beállítások

Egyedi beállítások – Általános

nyereseges-weboldal-sk

Az általános menüpontban az Websiker Csomag alap dizájnját határozhatod meg. Ha ügyesen variálod a színeket, képeket, hatásos megjelenést kölcsönözhetsz a weboldaladnak. Persze bármikor itt vagyunk a háttérben, csak keress bizalommal. Nade ha nekiugrasz, akkor így csináld…

Az oldal háttérszínének és háttérképének beállítása.

Lehet a háttér egyszerűen egy szín és lehet a háttérben kép. Sőt van, amikor mindkettőt használjuk, de ehhez grafikusi képességek kellenek már. Ha érdekel hogyan, írj nekünk bátran!

Az áttetszőség beállítása abban segít, ha szeretnéd, hogy a legalsó háttér réteg átlátszódjon a tartalmi részbe is. Ezt tizedes értékkel kell megadni. Pl.: “.94” – idézőjelek nélkül. A pont az kell! A 99 azt jelenti nem látszik át, a .50 pedig közepesen.

(ez a websiker blog kép hátteret és fehér tartalmi hátteret használ és nem látszik át!)

A háttérkép lehet 1 nagy kép vagy egy kisebb, ami ismétlődik.

Ismétlődhet csak függőlegesen, csak vízszintesen vagy minden irányban (patterneknél – azaz olyan “tapéta” fájloknál, amelyek egymás mellé illesztve folytatódnak – érdemes ezt használni). Ha nem ismétlődő hátteret szeretnél, annak érdemes egy nagyobb képet keresni – 1920px méretben, mégsem brutális fájlmérettel (200-300kb környékén max) – mert lassabb interneten lassan töltődik majd be az olvasóidnak a nagyobb kép.

A háttérképet igazíthatod középen fent (egy darab, nagyobb képnél érdemes) vagy bal fent (patternnél érdemes).

Ha azt szeretetnéd, hogy a háttérkép egy helyben álljon és csak a tartalom “csúszkáljon felette” akkor a Fix beállítást használd! Ilyen például a blog.forma1-box.hu oldal, ahol a háttér kép fix.

Tipográfia

Ezen a fülön állíthatod be az oldalad általános betűtípusát, a címsorok betűtípusát és a Heading 1 méretét. A Heading 1 a bejegyzéseknél a Kiemelés 1. A többi Kiemelés ehhez a mérethez fog arányosan igazodni.

Betűtípus választáshoz látogasd meg a Google fontkereső oldalát itt: https://www.google.com/fonts

Itt beírhatod a saját cégneved, vagy szöveged egy darabját és megnézheted, melyik betűtípussal hogyan fog kinézni az oldalon. Érdemes magyar ékezetes betűkkel kipróbálni, és csak azok közül választani, amelyek helyesen jelenítik meg a következőket is: ö; ő; ó; ú;ű; ü; é; á; í;

Ennek kipróbálásához szoktam használni az “Árvíztűrő tükörfúrógép” kifejezést 🙂

A Google fontok azért nagyszerűek, mert nem kell meglennie az olvasód számítógépén annak a típusnak, mégis ugyanolyan szépen látja, mint te. Ugyanezért nem javaslom soha, hogy a szöveges szerkesztő részben megváltoztasd a betűcsalád részt. Azok feltételezik, hogy megvan az olvasónak is az a betűtípus és ha nincs, máshogy jelenik meg neki!

Színek

Itt állíthatod be a törzsszöveg színét, a címsorok színét, a linkek színét és a fejléc alatti címsor színét, illetve, hogy legyen-e kifutó a slider (főoldali plakátkép) mellett.

A kifutó a slider melletti színes vagy áttetsző háttér. Az ESS Motor esetében ez naracssárga, de máshol áttetsző is lehet, vagy teljesen kikapcsolhatod.

websiker-weboldalkivitelezes-slider-kifuto

Google kódok

Itt helyezheted el a Google Analytics kódot és ha hirdetsz is Google-ben, akkor a remarketing kódod.

A Hozzászólások engedélyezése fülön adhatod meg, hogy engedélyezed-e a hozzászólásokat az oldaladon, a következő fülön pedig feltüntetheted minden bejegyzés alatt a szerzőjét.

404

Itt egyedi 404-es – azaz hibaoldalt, ami akkor jelenik meg, ha nem található valami – oldalt hozhatunk létre a bejegyzéseknél megszokott belső szerkesztővel. Ez hasznos, mert ha a vevőd elgépel valamit, netán egy rossz linket kapott, még mindig megadhatsz neki egy lehetőséget, hogy felvegye veled a kapcsolatot mondjuk egy űrlapon keresztül. Sokkal jobb, mint az, hogy “az oldal nem található”. Igaz?

Használhatod kreatívan, mint a szobefesto-burkolo.hu oldal egy vicces képpel elütve a hibát.

 

Temesvári Richárd

Kérem az ingyenes Websiker tanácsokat

Temesvári Richárd - Weboldal-Kivitelezés specialista

Ügyfelei azok a micro- és  kisvállalkozók, akiknek szüksége van egy olyan bizalmasra, aki a pártjukon állva hoz döntést, amikor internetes megjelenéseikről van szó. Kedvenc területe, ahol weboldalkészítések java elvérzik, a legelső lépés: a tervezés. Zászlójára azt tűzte ki: segít sikereket elérni azon pár fős vállalkozásoknak, akik az internet világában elveszettnek érzik magukat. Azt üzeni, és ígéri: komolyan van remény ;)

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.